Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Fenomenálny bubeník Carl Palmer na Slovensku! Svoje umenie predviedol na festivale
Zdielať na

Fenomenálny bubeník Carl Palmer na Slovensku! Svoje umenie predviedol na festivale

Legendárny anglický bubeník Carl Palmer prišiel na Slovensko. Na festivale Peknej hudby v Banskej Štiavnici zahral najväčšie hity zoskupenia Emerson Lake and Palmer.

Je jedenástym hudobníkom v histórii, ktorý bol uvedený do Siene slávy Modern Drummer Hall of Fame. Jeho fenomenálnu techniku si naživo mohli pozrieť a hlavne vypočuť v Banskej Štiavnici.

Skromný a nenápadný pán

Na prvý pohľad skromný pán oblečený v jednoduchom športovom tričku. Priletel z Londýna potom, čo odohral koncert v Helsinkách a o pár dní už zase vystupuje.

"Každý druhý deň má koncert, čo je úžasné, lebo to už nie je žiaden mladík. Objednal si šalát a hneď išiel pracovať," prezrádza riaditeľka festivalu Lele Zemanová.

Publikum počas vystúpení zvykol baviť aj tým, že sa počas hudobného sóla dokázal vyzliecť z košele bez toho, aby hru prerušil.

"To bolo už naozaj dávno. Teraz to robievam len zriedkavo. Naposledy to bolo v roku 2010 počas posledného koncertu Emerson Lake and Palmer v Londýne," dodáva bubeník.

Výnimočný bubeník

V Banskej Štiavnici tak počas jedinečného vystúpenia zahral najväčšie hity zoskupenia Emerson Lake and Palmer. A opäť potvrdil, že v tom, čo robí, je výnimočný.

"O čom premýšľam, keď hrám sólo? O tom, čo budem hrať ako ďalšie v poradí," uzavrel.

Súvisiace články

Najčítanejšie