Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vrah speváčky precestoval 200 kilometrov, aby ju zabil
Zdielať na
Hudba

Vrah speváčky precestoval 200 kilometrov, aby ju zabil

ORLANDO / Dvadsaťsedemročný muž, ktorý po piatkovom koncerte na Floride zastrelil 22-ročnú hviezdu talentovej súťaže Christinu Grimmie, bolo podľa polície zrejme vyšinutý fanúšik. Na koncert prišiel s dvomi pištoľami a nožom s jediným cieľom, zabiť ju. Osobne ju pritom s najväčšou pravdepodobnosťou nepoznal, tvrdia vyšetrovatelia.

Christina Grimmie zomrela v sobotu v nemocnici potom, čo ju Kevin James Loibl strelil z bezprostrednej blízkosti počas autogramiády po koncerte. "Domnievame sa, že prišiel, aby spáchal tento zločin," povedal šéf orlandskej polície John mina.

Prešiel 200 kilometrov, aby zabíjal

Loibl pochádzal z mesta St. Petersburg, ktoré je od Orlanda vzdialené takmer 200 kilometrov. Podľa vyšetrovateľov poznal zrejme speváčku len prostredníctvom sociálnych sietí či televíznej súťaže The Voice na NBC, v ktorej predvlani skončila tretia.

Na koncert sa dostal cez ochranku ozbrojený dvomi pištoľami, nožom a ďalšou náhradnou muníciou. Ostraha síce podľa polície predchádzajúcich návštevníkov kontrolovala, nemala ale k dispozícii detektor kovov a jej členovia neboli ani ozbrojení.

Polícia muža identifikovala ako Kevina Jamesa Loibla:

SITA

Spáchal samovraždu

Loibl nakoniec priamo na mieste spáchal samovraždu, keď ho najskôr spacifikoval brat speváčky. "Jej brat Marcus je hrdina a možno zachránil ďalšie životy," uviedla polícia v prehlásení.

Speváčka sa preslávila predovšetkým na YouTube vďaka coververziám iných autorov. Mala aj niekoľko vlastných hitov. Známa bola hlavne medzi mladým publikom.

Na dverách Loiblova bytu sa v sobotu podľa denníka Tampa Bay Times objavil odkaz vyjadrujúci sústrasť blízkym speváčky. "Najhlbší súcit za stratu rodine, priateľom a fanúšikom veľmi talentovanej a milujúcej Christiny Grimmie. Žiadne ďalšie komentáre," stálo tam.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie